Project

Fyrtårne - indblik i den bæredygtige byggeproces

Smith Innovation har interviewet holdene bag 8 danske og nordiske byggeprojekter, der alle har været gennem en byggeproces, som på forskellig vis har ført til et vellykket byggeri med en høj grad af bæredygtighed, sammenfattet i en spændende casesamlilng.

Casesamling præsenterer en række eksempler på byggeprojekter fra Danmark og Norden, der alle har været gennem en byggeproces, som på forskellig vis har ført til et vellykket byggeri med en høj grad af bæredygtighed.

Interviewene er gennemført i perioden januar-april 2022. Casesamlingen henvender sig til både bygherrer, rådgivere og udførende, der ønsker inspiration til, hvordan bæredygtigt byggeri planlægges, tilrettelægges og udføres i praksis. Formålet med casesamlingen er at inspirere byggeriets praktikere til at bygge mere bæredygtigt og finde plads til nytænkning og innovation ved at give indblik i fyrtårns-projekters bæredygtige byggeproces.

Fællestræk ved den bæredygtige byggeproces

Fyrtårnsprojekterne i denne casesamling varierer alle i deres karakter, størrelse og tilgang til bæredygtighed. Alligevel er det slående, at der er en række fællestræk ved den byggeproces, der ligger forud for det færdige byggeri. Alle projekterne er kendetegnet af en tydelig vision, som har levet gennem hele processen. Den har været helt afgørende for, at byggeriet i sidste ende er blevet til et fyrtårnsprojekt – dvs. et projekt, som kan inspirere og vise vejen for andre. Tilsvarende går det igen, at bæredygtigt byggeri kræver en fælles indsats på tværs af hele værdikæden – for man kan ikke bygge bæredygtigt alene. Flere af projekterne fortæller, hvordan alle på holdet har givet lidt ekstra, fordi det ikke har været muligt at gribe efter de vante løsninger.