Har du regnet den ud? /// Fakta
Project status: 
Afsluttet
Projektperiode: 
2017
Publishing year: 
2017
Parter: 
CLEAN med flg. Grøn Erhvervsvækst partnere: Kolding Kommune, Middelfart Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Nordfyns Kommune, Odense Kommune, BlueKolding, Middelfart Spildevand, VendCenter Syd, Huset Middelfart og IBC Innovationsfabrikken
Klient: 
Grundejernes Investeringsfond

Hvordan kan man løfte kendskabet til klimatilpasningsløsninger hos private grundejere?

Vi kender det alle sammen – og ellers ser vi det gang på gang i medierne, når skybrudssæsonen er over os. Overfyldte kloakker. Husejere, der står i vand til knæene i deres kældre. Oversvømmede veje og grunde.

I fremtiden vil det regne mere og kraftigere, og som klimaet ændrer sig, er der behov for, at vi tilpasser os det. Over hele landet er kommuner og kloakforsyninger derfor i gang med at lave klimatilpasningsløsninger, så risikoen for oversvømmelser minimeres ved ekstremregn. At håndtere regnen, der hvor den falder har den fordel, at vi kan bruge regnen som en ressource til at få fx flere grønne arealer og smukkere haver.

Folderen "Har du regnet den ud?" giver et overblik over og beskriver en række løsninger til, hvad hus- og grundejere kan gøre for at minimere risikoen for oversvømmelser på egen grund. Formålet er at gøre det lettere for private grundejere at finde frem til den løsning, der passer til netop deres behov og på den måde motivere flere borgere til at klimatilpasse.

De beskrevne løsninger er:

  • Regnbed
  • Permeabel overflade
  • Regnvandsopsamling
  • Grønt tag
  • Faskine
  • Skybrudssikring

 

Folderen er udarbejdet af Smith og CLEAN som led i projektet Sammen om klimatilpasning, der er støttet af Grundejernes Investeringsfond.

Har du regnet den ud? // Downloads