Med 2.927 registrerede events kan det være sin sag at danne sig et overblik over Folkemødets "must-sees". Her er derfor oversigten over, hvor du kan møde Smith i debatter, samtaler, workshops og quizzer. 

Scalability – internationalisering og vækst i byggeriet

Dansk byggeri og design er kendt i hele verden. Tror vi da. Men faktisk er vi ikke så internationale endda. Dansk byggeri har i virkeligheden meget svært ved at få tingene til at vokse, særligt uden for landets grænser. Hvorfor er det sådan, og hvordan kan vi bryde denne kedelige tradition i en branche, der har så mange kompetencer, som burde kunne afsættes internationalt?

Mikkel Thomassen deltager i en paneldebat om, hvad skal der til for at kickstarte et eksporteventyr med danske virksomheder i centrum. Innovations- og væksthub’en BLOXHUB er vært og styrer debatten mellem en arkitekt, en designer, en entreprenør, en producent, en innovationsrådgiver og en ledelsesekspert.

Hvornår: 16. juni kl. 16:00 – 17:00

Hvor: E13, Dansk Arkitektur Centers telt, Kampeløkke Havn

Læs mere i programmet

 

'Det Byggede Danmark'

”Det Byggede Danmark” er en serie af magasiner udgivet af Boligøkonomisk Videncenter med det formål at præsentere viden om den danske bygningsmasse og anlægsinfrastruktur. Nu er tredje magasin på gaden – denne gang med fokus på naturgenopretning, miljø, energi og cirkulær økonomi. Indholdsmæssigt består magasinet af historiefortællinger, infografik og fotos i et forsøg på at formidle tal og viden på en ny og mere spændende og vedkommende måde.

Natalie Mossin diskuterer bogen med sekretariatschef Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videncenter, Lennie Clausen, Programchef, Realdania og Torben Liborius, Erhvervspolitisk chef, Dansk Byggeri.

Der er et gratis eksemplar af magasinet til tilhørerne (begrænset antal).

Hvornår: 16. juni kl. 16:00 – 17:00

Hvor: G3, TEKNIQ og Dansk Byggeris telt, Allinge Havn, inder- og ydermole

Læs mere i programmet

 

Bæredygtig udvikling på de danske øer

Er forholdene på de danske øer særligt gunstige til at skabe bæredygtig udvikling inden for forsyning, erhverv og turisme? Kan den bæredygtig udvikling gøre øerne mere attraktive?

På Orø har forskellige centrale aktører sammen med lokalbefolkningen søsat et udviklingsprojekt, som skal gøre Orø til demonstrationsø for grønne og smarte løsninger. Med udgangspunkt i casen Orø sætter eventen fokus på skabelse af nye løsninger i samarbejde mellem forsyning, virksomheder, universiteter og lokalbefolkning.

Simone Kongsbak deltager i en kreativ idésession, der kommer med nye ideer til projekter, der kan gøre småøerne endnu mere grønne og smarte.

Hvornår: 17. juni kl. 13:00 – 14:00

Hvor: A32, Affalds- og ressourcecenter, Danchells Anlæg

Læs mere i programmet

 

Innovation i byggeriet

Har byggeriet et innovationsproblem? Hvordan sætter vi de bedste rammer for udvikling i byggeriet? Og hvordan fastholder vi innovation i byggeriet fremadrettet?

I Smiths egen debatsession stiller vi skarpt på byggeriets evne til at generere innovative løsninger, der bidrager til at løse de afgørende samfundsudfordringer. Til at med-debattere er: Michael Nielsen, Udviklingsdirektør, Dansk Byggeri, Lennie Clausen, Programchef, Realdania, Marco Berenthz, Partner, Norrøn og Lone Feifer, Programdirektør, Velux.

Hvornår: 17. juni kl. 14:30 - 18:30

Hvor: A34, Arkitektforeningen, Danchells Anlæg

Læs mere i programmet

 

Den Store Omstillings-Quiz: Grøn fup og fakta!

Der bliver sagt og gjort meget i bæredygtighedens navn, men de færreste kan sætte fingeren på, hvad der rykker mest i omstillingen af vores samfund. Hvad batter egentlig mest i CO2-regnskabet? Omstilling Nu og Dagbladet Information samler en række bæredygtighedseksperter og genopliver en grøn udgave af Fup eller Fakta.

Mikkel Thomassen er quizdeltager og giver svar på den grønne omstillings store spørgsmål.

Hvornår: 18. juni kl. 12:00 – 12:30

Hvor: F16, Informations græsplet, Ved Allinge Røgeri / Bibliotek

Læs mere i programmet