Om skribenten ///

Partner
Mikkel A. Thomassen
(+45) 29 60 91 76
Med flere end 100 udviklingsforløb og 25 års erfaring med innovation på tværs af videns- og virksomhedsgrænser har Mikkel med sikker hånd gjort usikkerheder til aktiver, visioner til værdi og ideer til produkter.
Læs mere

 

Smith rapporterer nu fra flere verdenshjørner. Udover at deltage i EXPO i Shanghai, var vi den forløbende uge ”hemmelig” deltager i den internationale konference med det dansk klingende navn ”Verden og Danmark på vej imod CO2 neutralt lavenergibyggeri”. Konferencens formål var at præsentere den nyeste forskning fra IEAs (Internationale Energi Agenturs) bygningsprogram ”Energi Conservation in Buildings and Community Systems”.

 

Konferencens nok klarest pointe kom fra SBIs Per Heilberg, der under en debat om bygningsintegrerede energisystemer. Pointen var, at for at opnå en reel integration mellem de forskellige energisystemer og bygningens design er arkitekter og ingeniører nød til at lære at arbejde sammen(!).

Her i Smith kan vi ikke være med mere enige. Alt for mange design forslag lider under arkitekter og ingeniørers parallelløb i samarbejdet. Det står i modsætning til integreret samarbejde og integrerede løsninger.

Per Heilbergs pointe udløste en forstående og mild latter rundt om på tilhørerpladserne. Publikum virker bekendt med problemstillingen . Men hvorfor er integreret samarbejde egentligt så svært? Her fra kan vi kun gentage Per Heilbergs sidste pointe ”Man skal ville det!”, resten er teknik og læring. 

Dette blogindlæg er skrevet af Rune Westergaard, Smith